400PngdpiLogo

Nieuwsbrief Wijkraad Welgelegen december 2022

Dit is de eerste digitale nieuwsbrief van Wijkraad Welgelegen. Communicatie met wijkbewoners vinden wij heel belangrijk, ons voornemen is om – naast ons gewaardeerde Welgelegen wijkmagazine – regelmatig een nieuwsbrief te versturen met daarin actueel nieuws uit onze wijk. Kent u andere geïnteresseerden die deze nieuwsbrief willen ontvangen? Ze kunnen zich aanmelden per mail of via onze website. Het volgende wijkmagazine verschijnt februari 2023. Bijdragen zijn welkom via: wijkraadwelgelegen@gmail.com Mooie (winterse) foto’s uit de wijk zijn zeer welkom. Deadline voor de volgende editie: 15 januari 2023.
Warmtewandeling 22199-warmtescan-1
Warmtewandeling in Welgelegen: Doe mee!
Wijkraad Welgelegen en deA organiseren op 25 januari 2023 van 19.00 tot 20.30 uur een warmtewandeling in onze wijk. Samen met een warmtefotograaf gaan we in groepen door de wijk wandelen. Met behulp van een warmtecamera kijken we hoe het staat met het warmteverlies van woningen. Waar is het goed geïsoleerd, en waar lekt een woning warmte? De warmtefotograaf legt uit wat er op de beelden te zien is. Of je huis goed is geïsoleerd of niet, je kunt altijd meedoen. We hopen op aanmelding van diverse woningen: nieuwbouw, jaren 30, wel of niet geïsoleerd. Aan de hand van de beelden wordt besproken wat zou helpen om het energieverbruik te verminderen en hoe je daarbij kunt worden ondersteund. Meld je via het aanmeldformulier.
Locatie CVD
Open huis Centrum voor Veiligheid en Digitalisering
Sinds dit najaar zit het Centrum voor Veiligheid en Digitalisering (CVD) aan de Wapenrustlaan 11. Het is dé plek waar docenten en onderzoekers van kennisinstellingen en praktijkexperts uit het domein veiligheid en digitalisering elkaar ontmoeten en samen werken aan een veiliger digitaal Nederland. Dinsdag 24 januari 2023 zijn buurtbewoners van 19.00 tot 20.00 uur uitgenodigd om een kijkje te komen nemen.
Het CVD staat voor verbinding van (kennis)partners op het gebied van veiligheid en digitalisering, maar vinden het leuk om de buurt te laten kennismaken met hun werk. Buurtbewoners die een kijkje willen nemen, kunnen zich aanmelden via dit aanmeldformulier.
www.cvdnederland.nl
Kunstkast Tolhuisje-de-Tol-Deventerstraat-x-Zupthensestraat-Foto Rob Voss
Kunstwerk stroomkast Deventerstraat - Zutphensestraat
Thema: Kruispunt | Kunstenaar: Rasiel Gerritsma | Locatie: De Tol. “Het werk beeldt een kruispunt van schimmeldraden uit. Deze draden bevinden zich in bossen onder de grond, en vormen een netwerk tussen de bomen. Zo kunnen de bomen met elkaar communiceren en elkaar voedingsstoffen sturen. Kruispunten zijn ontmoetingsplekken tussen twee verschillende paden, zoals de schimmeldraden, maar ook zoals mensen.”
Lees verder: Kunstwerk stroomkast Deventerstraat
Vuurwerkverbod
Vuurwerkverbod rond jaarwisseling in Apeldoorn
Ook aankomend oud en nieuw is de jaarwisseling in Apeldoorn zonder consumentenvuurwerk. Je mag géén vuurwerk afsteken en ook carbid schieten is niet toegestaan. Alleen schertsvuurwerk mag je afsteken. Dit zijn sterretjes, fonteintjes en knalerwten. Op de verpakking staat ‘categorie F1’. Het aansteken van een vuurkorf met oudjaar is wel toegestaan.
Tip: in het Zuiderpark is op oudejaarsdag een droneshow en op het Zwitsalterrein zijn vuurwerkshows, zie
www.vuurwerkvrijapeldoorn.nl
Voor meer info:
www.apeldoorn.nl/jaarwisseling
wistjedat
  • Aan de Deventerstraat 108 is recent een AED geplaatst in het kader van ons speerpunt 'Veilige wijk'.
  • Contributie betalen via de website van Wijkraad Welgelegen nu ook mogelijk is. De contributie bedraagt ook in 2023 zes euro.
  • De wijkraad nog op zoek is naar een ‘schouwer’, als ogen en oren van de buurt.
  • Ook dit jaar de kerstbomen weer gratis opgehaald. Kijk voor informatie op: www.circulus-berkel.nl.
  • Het bestuur op 1 november met een gezellige kookworkshop afscheid heeft genomen van Yvonne Eshuis die ruim 20 jaar in diverse functies bij de Wijkraad betrokken is geweest.
Fijne feestdagen 2023
Email Marketing Powered by MailPoet