Warmtewandeling op 25 januari 2024

24 december 2023

Woon je in Welgelegen? Doe mee met de warmtewandeling! Wijkraad Welgelegen en duurzame energiecoöperatie Apeldoorn (deA) organiseren op 25 januari een warmtewandeling in onze wijk. We starten om 19:00 bij de Hertog van Gelre school op de Morellenlaan 47. De warmtewandeling wordt beëindigd met een kop koffie en thee in de Hertog van Gelre school waarbij natuurlijk ook met elkaar in gesprek gaan en vragen beantwoord worden.

Samen met een warmtefotograaf gaan we in groepen door de wijk wandelen. Met behulp van een warmtecamera kijken we hoe het staat met het warmteverlies van woningen. Waar is het goed geïsoleerd, en waar lekt een woning warmte? De energiecoach, die de warmtefoto’s met een warmtebeeldcamera maakt, legt ter plekke uit wat er op de beelden te zien is.

Wil je wel eens weten hoe dat bij je woning zit, meld je dan aan op de website van deA via deze link:

https://www.de-a.nl/agenda/warmtewandeling-welgelegen/


Of je huis goed is geïsoleerd of niet, je kunt altijd meedoen. We hopen op aanmelding van diverse woningen: nieuwbouw, jaren 30, wel of niet geïsoleerd. Aan de hand van de beelden kan worden besproken wat zou helpen om het energieverbruik te verminderen en hoe je daarbij kunt worden ondersteund.

Dit kan tijdens de wandeling maar ook na afloop onder het genot van een warm kopje koffie.

Let op: weeralarm

Warmtebeelden kunnen het best worden gemaakt bij koud weer, en bij weinig wind of regen. Als door het weer de warmtewandeling niet kan doorgaan, sturen we je van te voren een email.

ST20230124-21756. Apeldoorn. Wandeling of fietstocht door Welgelegen: 'We maken een warmtebeeld van de voorkant van het huis van iedere deelnemer. Daardoor krijg je een idee waar in jouw huis de warmte weglekt, of juist niet.'
© Maarten Sprangh