Waar wil je een laadpaal?

29 maart 2022

Steeds meer mensen hebben een elektrische auto, ziet ook de gemeente Apeldoorn. Daarom moeten er meer laadpalen bij komen. De gemeente heeft in kaart gebracht waar het verwacht dat de komende vier jaar palen verwacht.

Plankaart laadpalen

De gemeente heeft de laadpalen die er nu staan én die het de komende vier jaar verwacht, in kaart gebracht in een plankaart. De zwarte punten zijn de bestaande palen, de blauwe geven de plekken aan waar de gemeente verwacht dat er een openbare laadpaal komt te staan.

Je kunt reageren op de plankaart door op de blauwe punten te klikken en een reactie achterlaten. Zo laat je de gemeente weten of je dit wel of geen goede locatie vindt en waarom. Je kunt nog een reactie achterlaten tot en met maandag 28 maart.

Verkeersbesluit

Na 1 april zie je wat de gemeente met de reacties gedaan heeft en kun je de definitieve plankaart zien. Vanaf dan is het bij de meeste blauwe stippen een kwestie van wachten tot er een aanvraag van een e-rijder uit de buurt komt. Dan neemt de gemeente een verkeersbesluit waarbij minimaal één parkeerplaats gereserveerd wordt voor het opladen van een elektrische auto. Je kunt dan eventueel een bezwaar maken tegen het verkeersbesluit.

Meer over de plankaart nieuwe laadpalen lees je op de website van de gemeente. Een laadpaal aanvragen kan via deze pagina.

IMG_4511