Met warmtecamera op zoek naar warmtelekken

26 januari 2024

Op 25 januari hebben we met DeA (duurzame energiecoöperatie Apeldoorn) voor de tweede jaar op rij een winter warmte wandeling door de wijk georganiseerd voor geïnteresseerde wijkbewoners. Dit initiatief is ontstaan vanuit onze werkgroep Verduurzaming. Onder begeleiding van de warmte fotografen van deA hebben we 2 routes door de wijk gelopen en de woningen onder de loep genomen. De foto’s lieten duidelijk zien waar warmteverlies optrad en terplekke werden ideeën voor verbetering uitgewisseld.

Tijdens de wandeling en de koffie achteraf ontstonden leuke gesprekken over verduurzaming. Ook DeA was erg enthousiast over deze opzet. De energie coaches van deA konden zo direct informatie uitwisselen met bewoners. Gezien de positieve reacties willen we volgende winter weer een winter warmte wandeling organiseren.

Om toch mensen de mogelijkheid te bieden om het warmtebeeld van
hun woning te zien, is het mogelijk om individueel, met je buren en straat, via www.de-a.nl/nieuws/warmtewandeling-in-de-buurt een bericht te sturen naar deA. Zij nemen dan contact met je op.

IMG_8338