Op zaterdag 13 juli om 14:30 wandelen langs mooie plekken in Welgelegen

04 juli 2024

Deze wandeling voert langs historische landgoederen en buitenplaatsen aan de oostelijke oever van het kanaal in Apeldoorn. De wandeling is circa 4,5 km lang. Het start- en eindpunt is de voetgangers- en fietsbrug De Freule.

Zaterdag 13 juli 2024 kun je meedoen aan een gezamenlijke wandeling door onze wijk. Start om 14.30 uur bij de Freulebrug aan de Welgelegenzijde.

Tijdens de wandeling maak je kennis met het landgoed Welgelegen en zijn oorspronkelijke beroemde bewoners Jan Hendrik van Kinsbergen en de drie freules Schimmelpenninck. Daarbij aandacht voor architectuur, stadsgezichten, industrieel verleden, mooie bomen en de bijdragen van de kunstenaars Tirza Verrips en Floris Schoonderbeek die Welgelegen hebben vormgegeven. In de app is per bijzondere plek achtergrondinformatie opgenomen.

Zo krijg je een goed beeld van onze wijk zo als die nu is, maar ook hoe het was.

Als je de IVN Natuur app op je mobiele telefoon download heb je de mogelijkheid om ‘Wandelingen’ te selecteren. Als je dan de zoekterm ‘Welgelegen’ gebruikt vind je deze wandeling die in samenwerking met de IVN Apeldoorn is samengesteld. Tijdens de gezamenlijke wandeling kan je hierbij geholpen worden.

Screenshot
Screenshot

Agenda